Over ons

Pagina

Het kerkcentrum ‘De Nieuwe Stad’ is in 1993 tot stand gekomen. Het ontwerp komt van het bureau Lafour en Wijk Architecten, dat ook de omringende wijk ‘Gulden Kruis’ ontworpen heeft. Het ligt in Amsterdam-Zuidoost en is door vijf kerken gebouwd. Daarnaast zijn er een groot aantal migrantenkerken die gebruik maken van de zalen.
Het centrum wordt niet alleen door kerken gebruikt. De zalen worden ook aan anderen verhuurd en verder is het een officiële trouwlocatie.

Het is de tweede kerk met deze naam. Oorspronkelijk was ‘De Nieuwe Stad’ als een soort schuilkerk gesitueerd onder de parkeergarage Gliphoeve op winkelcentrum Ganzenhoef. Destijds was dit het enige kerkgebouw in de Bijlmermeer. Vanwege de stadsvernieuwing moest deze kerk afgebroken worden. In plaats daarvan is het huidige, moderne kerkgebouw gerealiseerd.

De naam ‘De Nieuwe Stad’ houdt verband met het Bijbelboek Openbaring, hoofdstuk 21, vers 10 en verder.

Met name in het weekend geeft het Kerkcentrum onderdak aan een groot aantal kerkgenootschappen. Als u op deze pagina gekomen bent in verband met een kerkelijke activiteit vindt u hier: informatie over de kerken

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s